Domov > Správy > Správy z priemyslu

Charakteristiky rôznych oceľových investičných odliatkov

2022-12-06

Uhlíková oceľ by sa dala rozdeliť podľa rôzneho obsahu uhlíka: Câ¤0,20% - vytaviteľné odliatky z nízkouhlíkovej ocele;C:0,2 - 0,5% - stredne uhlíková oceľ;Câ¥0,5% -vysoko uhlíková oceľ. Oceľové investičné odliatky. Odliata oceľ podľa chemického zloženia sa delí na: vytavené odliatky z uhlíkovej ocele a vytavené odliatky z legovanej ocele. Teraz by sme chceli analyzovať charakteristiky odliatkov z nízko legovanej ocele, vytavených odliatkov zo špeciálnej ocele a vytavených odliatkov z uhlíkovej ocele.

1. Nízkolegované oceľové vytavené odliatky: Oceľové vytavené odliatky obsahujúce legujúce prvky, ako je mangán, chróm, meď atď. .Nízkolegované odliatky z ocele majú lepšie úžitkové vlastnosti ako vytavené odliatky z uhlíkovej ocele a zlepšujú životnosť.

2. Špeciálne oceľové vytavené odliatky: špeciálne odliatky z legovanej ocele sú zušľachtené tak, aby vyhovovali špeciálnym potrebám a plemeno je rôzne, zvyčajne obsahuje jeden alebo viac z vysokého množstva zliatinových prvkov, aby sa dosiahol nejaký špeciálny výkon. napríklad oceľ s vysokým obsahom mangánu obsahujúca 11 % ~ 14 % mangánového prvku, má dobrú odolnosť proti nárazu a opotrebeniu, ktorá sa široko používa na výrobu odliatkov odolných voči opotrebovaniu pre banské stroje a stavebné stroje. Nerezová oceľ, hlavné prvky legovanej ocele sú chróm alebo nikel chróm, sa používa na výrobu investičných odliatkov v podmienkach korózie alebo vysokej teploty nad 650 ° C, ako sú ventily, čerpadlá, kryty parných turbín atď.

3. Vytavené odliatky z uhlíkovej ocele: Druh vytaveného odliatku z ocele s hlavným prvkom uhlíka a niekoľkými ďalšími prvkami. Uhlík menej ako 0,2 % predstavuje vytavené odliatky z nízkolegovanej ocele, uhlík medzi 0,2 % a 0,5 % predstavuje vytavené odliatky zo strednej uhlíkovej ocele a uhlík vyššie 0,5 % tvoria investičné odliatky z vysoko uhlíkovej ocele. So zvýšením obsahu uhlíka sa zlepší intenzita a tvrdosť investičných odliatkov z uhlíkovej ocele. Uhlíková oceľ má vysokú pevnosť, plasticitu a húževnatosť, taktiež sú nízke náklady. Preto sa používa na výroba odliatkov pri veľkom zaťažení v ťažkom priemysle, ako je rám valcovne, základňa hydraulického lisu atď. Používa sa tiež na výrobu dielov s veľkou silou a môže odolať nárazom v železničnom a automobilovom priemysle, ako je kolíska a bočný rám, kolesá a spojka ,ekt.

Obsah uhlíka a zliatiny bude rozhodovať o charakteristikách a klasifikácii oceľových investičných odliatkov. Použitie sa bude tiež líšiť od rôznych ocelí


Editoval Santos Wang z Ningbo Zhiye Mechanical Components Co., Ltd.
https://www.zhiyecasting.com
santos@zy-casting.com
86-18958238181

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept